Allianz – Slovenská poisťovňa hlási škody po snehovej kalamite

 


Dlhotrvajúce silné mrazy a následná nádielka snehu spôsobili množstvo škôd na majetku. Allianz – Slovenská poisťovňa eviduje od začiatku roka 2012 až po odmäk na začiatku tohto týždňa 542 poistných udalostí, ktoré boli spôsobené ťarchou snehu, víchricou či silnými mrazmi. Iba za január 2012 tak Allianz – SP vyplatila za škody spôsobené zimnými živlami poistné plnenie vo výške 55 500 eur. Rozsah týchto škôd je výrazný v porovnaní s predchádzajúcim rokom, keď za celý rok 2011 Allianz – Slovenská poisťovňa evidovala 331 poistných udalostí spôsobených ťarchou snehu v celkovej výške 38 000 eur.

Silné mrazy spôsobili škody hlavne na obnažených potrubiach a iných vodovodných zariadeniach. Dobrým príkladom takýchto škôd je poškodenie ventilu požiarneho hydrantu v skladových priestoroch istej košickej spoločnosti. Cez prasknutý ventil začala unikať voda pod vysokým tlakom a poškodila uskladnený tovar v hodnote približne 33 000 eur.
 
Pozrite si tiež:
Allianz eviduje podvody v životnom a úrazovom poistení 
Allianz – SP zaznamenala nárast asistencií pre motoristov 
Aj škody z tuhej zimy sa dajú poistiť

Vyberáme z poistovne.sk

burst-reading-in-hospital

eRecept už funguje 10 rokov. Poznáte všetky jeho výhody?

Potrebujete lieky? Nemusíte chodiť do ambulancie, stačí zavolať.
19.04.2024 | redakcia
Čítať viac o eRecept už funguje 10 rokov. Poznáte všetky jeho výhody?
freelancer-typing-on-keyboard

Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?

Pri niektorých finančných produktoch je možné určiť oprávnenú osobu. Pozrite si, prečo sa ju oplatí určiť a aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom.
17.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?
dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Vyberáme z banky.sk