Allianz – SP zaznamenala nárast asistencií pre motoristov

 


V posledných dňoch zaznamenáva spoločnosť Mondial Assistance, ktorá poskytuje asistenčné služby k povinnému zmluvnému a havarijnému poisteniu klientom Allianz – Slovenskej poisťovne, až 8-násobne vyšší počet volaní klientov ako v bežný zimný deň. Podľa Mondial Assistance „dôvodom výrazne zvýšenej intenzity volaní klientov nie sú dopravné nehody ani poruchy, ale najmä nemožnosť naštartovať vozidlo z dôvodu zamŕzania prevádzkových kvapalín a dokonca aj arktickej verzie nafty.“

Aby ste sa pri pokračujúcej nepriaznivej poveternostnej situácii vyhli dlhšiemu čakaniu na telefónnych linkách alebo čakaniu na odťahovú službu, Allianz-SP odporúča dodržiavať niekoľko rád:  

  • V prípade, že máte tú možnosť, zaparkujte svoje auto v garáži, pod krytým prístreškom alebo v závetrí domu (objekte).
  • Pri parkovaní nepoužívajte ručnú brzdu. Kolesá radšej vytočte smerom k obrubníku alebo ich podložte kameňom.
  • Využívajte buď palivá s pridanými aditívami proti mrazu alebo ich do paliva pridajte ešte pred tankovaním benzínu alebo nafty. Pri kúpe sa poraďte s odborníkom. Majte taktiež doplna natankovanú nádrž a tankujte na preverených čerpacích staniciach.
  • Pri starších vozidlách noste pri sebe rozmrazovač na zámok dverí auta. Nestačí ho mať umiestnený v aute, pri zamrznutých dverách sa k nemu nedostanete.
  • Pred začiatkom jazdy je vhodné auto naštartovať a zároveň nechať pustené rozmrazovanie predného a zadného skla (pustená klimatizácia a kúrenie zabráni zahmlievaniu a mrznutiu skiel); zároveň dôkladne očistite auto od snehu a námrazy, najmä okná a svetlá je veľmi dôležité mať absolútne čisté. Majte pre tieto prípady vždy poruke metličku a kvalitnú škrabku na okná.
  • Ak zapadnete v snehu, nasypte piesok, soľ, alebo štrk okolo kolies a tým im poskytnite niečo, o čo sa môžu zaprieť a pohnúť sa v požadovanom smere. Určite v takejto situácii oceníte aj malú lopatku a malé vrecko s pieskom alebo iným podobným materiálom.
  • Na dlhšie vzdialenosti, alebo cesty do hôr a kopcovitého terénu je veľmi vhodné si so sebou pribaliť aj snehové reťaze alebo autoponožky (angl. autosock).
  • Ak auto dlhší čas stojí, čiže najazdí sa s ním, je veľmi vhodné občas dobiť batériu autonabíjačkou, vyhnete sa rýchlemu vybitiu batérie najmä v zimnom období a zároveň predĺžite aj životnosť batérie. Ak naozaj dlhší čas nejazdíte, je lepšie batériu vybrať a uskladniť v teple.
 Pozrite si tiež:
Aj škody z tuhej zimy sa dajú poistiť 
Generali: Mrazy spôsobili už škody za desaťtisíce eur 
Kooperativa rieši v mrazoch viac poistných udalostí

Vyberáme z poistovne.sk

male-doctor-with-stethoscope-and-clipboard

Na očkovanie proti žltačke, ovčím kiahniam, HPV vírusu vám prispeje poisťovňa

Dobrovoľné teda nepovinné očkovania sú už dávno súčasťou zdravotnej starostlivosti. Ide napríklad o očkovanie proti chrípke, žltačke, či kliešťovej encefalitíde. Koľko vám prispeje poisťovňa a ako treba požiadať o zľavu?
02.05.2024
Čítať viac o Na očkovanie proti žltačke, ovčím kiahniam, HPV vírusu vám prispeje poisťovňa

Ako poistiť bicykel

V peknom počasí sadá na bicykel čoraz viac cyklistov. Cyklistika nie je už len víkendovou záležitosťou, ale mnohí ľudia siahajú po bicykli aj pri ceste do práce. Ako si zabezpečiť bicykel pred krádežou a kto uhradí škody, ktoré spôsobíte ako cyklista? 
29.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Ako poistiť bicykel

Kedy za vás platí zdravotné poistenie štát

Štát platí zdravotné poistenie nielen za deti, študentov a dôchodcov. Pozrite si, za ktoré osoby platí zdratovné poistenie štát a kedy si ho musíte platiť sami.
26.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Kedy za vás platí zdravotné poistenie štát

Vyberáme z banky.sk