Nezamestnanosť nad 20 % malo na konci októbra päť okresov

Oproti koncu októbra minulého roka sa počet okresov presahujúcich 20-percentnú nezamestnanosť znížil o šesť.


Miera nezamestnanosti bola na konci októbra tohto roka vyššia ako 20 % v piatich okresoch na Slovensku. Oproti koncu októbra minulého roka sa počet okresov presahujúcich 20-percentnú nezamestnanosť znížil o šesť. Okresy, v ktorých bola na konci októbra nezamestnanosť nad 20 %, patria do Banskobystrického, Prešovského a Košického kraja. Z piatich okresov sa tri nachádzajú v Banskobystrickom kraji a po jednom okrese v Prešovskom a Košickom kraji. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Najvyššiu mieru nezamestnanosti zo všetkých okresov na Slovensku má dlhodobo okres Rimavská Sobota. Na konci októbra v ňom miera nezamestnanosti dosiahla 27,77 %, čo je medziročný pokles o 1,9 percentuálneho bodu. Nasleduje okres Kežmarok, kde sa miera nezamestnanosti ku koncu októbra medziročne znížila o 0,79 percentuálneho bodu na 24,29 %. Tretí najhorší v miere nezamestnanosti je okres Revúca. V ňom bola miera nezamestnanosti 22,51 %, čo je medziročne menej o 5,65 percentuálneho bodu.

Naopak, najnižšiu mieru nezamestnanosti mali na konci októbra okresy Bratislava 5 a Galanta. Miera nezamestnanosti v okrese Bratislava 5 dosiahla 4,66 % a v okrese Galanta bola nezamestnanosť 5,08 %. Nasledoval okres Bratislava 1, ktorý vykázal minulý mesiac mieru nezamestnanosti 5,10 %.
 

Vyberáme z poistovne.sk

man-driving-in-car-interior

Mobil za volantom zabíja čím ďalej tým viac ľudí. Čo nato poisťovne?

V rámci EÚ Slovensko aktuálne patrí k piatim krajinám, ktoré majú nadpriemerný počet úmrtí pri dopravných nehodách. Kým počet obetí v EÚ klesá, na Slovensku nelichotivo rastie.
22.04.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Mobil za volantom zabíja čím ďalej tým viac ľudí. Čo nato poisťovne?
burst-reading-in-hospital

eRecept už funguje 10 rokov. Poznáte všetky jeho výhody?

Potrebujete lieky? Nemusíte chodiť do ambulancie, stačí zavolať.
19.04.2024 | redakcia
Čítať viac o eRecept už funguje 10 rokov. Poznáte všetky jeho výhody?
freelancer-typing-on-keyboard

Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?

Pri niektorých finančných produktoch je možné určiť oprávnenú osobu. Pozrite si, prečo sa ju oplatí určiť a aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom.
17.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?

Vyberáme z banky.sk