Strážcovia galaxie

Americký film spoločnosti MARVEL a Walt Disney Studios Motion Pictures International. Premiéra 31.7.2014. (PR správa)


Veľkolepým akčným dobrodružstvom Strážcovia Galaxie sa filmový svet spoločnosti Marvel rozširuje do vesmíru. Peter Quill je svojrázny dobrodruh, potulujúci sa z planéty na planétu. Potom, čo obávanému a vplyvnému Ronanovi ukradne tajomnú guľu, stáva sa stredobodom záujmu nájomných zabijakov. Aby im unikol, musí spojiť sily s prapodivnou štvoricou – prchkým a po zuby ozbrojeným medvedíkom čistotným Rocketom, Grootom – humanoidom, ktorý však pripomína skôr strom, záhadnou i vražednou Gamorou a pomstychtivou obludou Draxom Ničiteľom. Keď Quill odhalí skutočnú moc gule a hrozbu, ktorú predstavuje pre celý vesmír, musí za každú cenu držať pokope svojich nesúrodých spoločníkov a pokúsiť sa zachrániť celú Galaxiu.

Z KOMIXU NA PLÁTNO

Strážcovia Galaxie z pera Arnolda Drakea a Gene Colana uzreli svetlo sveta v roku 1969. Skupina hrdinov 31. storočia - každý je výnimočný, každý je jedinečným zástupcom svojho druhu. Príbeh bol už vopred predurčený na plátna kín, aby svojou výnimočnosťou obohatil svet Marvelu nielen špecifickými postavami, ale aj svojským humorom a prostredím, v ktorom sa odohráva.

Producent Kevin Feige hovorí: „Film Strážcovia Galaxie bol už od začiatku špeciálnym titulom. Mali sme totiž priestor na to, aby sme široké publikum prekvapili tým, ako stvárnime príbeh, ktorý je doposiaľ známy len úzkej skupine fanúšikov komixových príbehov.“

Nájsť tú správnu kombináciu humoru, emócií a akcie bol pre tvorcov filmu prioritou. A na to potrebovali toho správneho režiséra. Feige spomína: „Potrebovali sme niekoho s víziou. Niekoho, kto dokáže oživiť na 3D plátne postavy také, aké sú pre tento príbeh špecifické. Chceli sme režiséra, ktorý toto všetko dokáže, preto sme sa rozhodli pre Jamesa Gunna.“

James bol samozrejme poctený a okamžite nadšený pre vec: „Po stretnutí s Kevinom som mal v sekunde plnú hlavu nápadov toho, ako má film vyzerať, ako má prebiehať natáčanie a akým štýlom sa toho celého zhostím. To, že som mal na plátne oživiť postavy, aké tu doposiaľ neboli, bolo pre mňa samozrejme výzvou. Na druhej strane, Strážcovia Galaxie nie je tak mäsovo známy príbeh v porovnaní s Avnegners. Nie je tajomstvom, že tí majú oveľa mohutnejšiu fanúškovskú základňu. To mi dalo slobodu pri vymýšľaní, ako budú postavy poňaté. Vedel som, že sa nemusím báť búrlivej vlny kritiky od skalných, ktorým by som sa presne netrafil do toho, ako vidia svojich hrdinov oni.

Strážcovia Galaxie sa dočkali v rámci komixových príbehov niekoľkých vizualizácii. Základným stavebný kameňom pre film však bol námet z komiksu Dana Abnetta a Andy Lannina z roku 2008. Gunn z ich prevedenia čerpal námet a našiel v ňom smerovanie. Pomocou prvkov, ktoré vytvorili namiešal zaujímavý kokteil humoru, akcie a celkovej vizualizácie.

Vyberáme z poistovne.sk

burst-reading-in-hospital

eRecept už funguje 10 rokov. Poznáte všetky jeho výhody?

Potrebujete lieky? Nemusíte chodiť do ambulancie, stačí zavolať.
19.04.2024 | redakcia
Čítať viac o eRecept už funguje 10 rokov. Poznáte všetky jeho výhody?
freelancer-typing-on-keyboard

Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?

Pri niektorých finančných produktoch je možné určiť oprávnenú osobu. Pozrite si, prečo sa ju oplatí určiť a aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom.
17.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?
dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Vyberáme z banky.sk