Poistovne: muži sa rizikovo poisťujú častejšie

 


Muži sa poisťujú o niečo viac v porovnaní so ženami. "Tento pomer je rádovo 60 % ku 40 % v prospech mužov," povedala produktová manažérka ING Životnej poisťovne Petra Mušková. Nadpolovičný pomer poisťovania mužov eviduje aj poisťovňa Kooperativa a Allianz.

Podľa vyjadrení poisťovne Generali sa ženy v porovnaní s mužmi správajú konzervatívnejšie pri investičnom poistení a menej riskujú. Firma zaznamenala v investičnom poistení mierny štvorpercentný medziročný nárast podielu mužov, čo potvrdzuje konzervatívnosť a opatrnosť žien v oblasti investícií v čase krízy. Poisťovňa Allianz evidovala takmer 55-percentný podiel mužov v investičnom poistení a v Kooperative bol podiel mužov takmer 53 %.

V ING Životnej poisťovni je prevaha mužov s podielom investičných produktov 55 %. I keď by sa mohlo na prvý pohľad zdať, že muži sú viac orientovaní na riziko ako ženy, a preto budú vo väčšej miere uprednostňovať investičné produkty, analýza portfólia produktov ING Životnej poisťovne to podľa Muškovej až tak jednoznačne nepotvrdzuje.

Trend väčšej opatrnosti žien pri životnom poistení v porovnaní s mužmi je najevidentnejší v prístupe k rizikám. "Ženy sú vo všeobecnosti opatrnejšie, čo môže súvisieť s rolou matky a naopak muži sa často bezhlavo vrhajú do rôznych nebezpečných situácií. Ženy majú v úrazovom poistení 40-percentný podiel poistných zmlúv v porovnaní so 60-percentným podielom mužov, u ktorých je pravdepodobnosť úrazu štatisticky vyššia," uviedol vrchný riaditeľ Úseku životného poistenia v spoločnosti Generali Branislav Jendroľ. Poisťovňa Allianz evidovala v rámci úrazového poistenia podiel mužov 55,3 %. 

Vyberáme z poistovne.sk

Ako poistiť bicykel

V peknom počasí sadá na bicykel čoraz viac cyklistov. Cyklistika nie je už len víkendovou záležitosťou, ale mnohí ľudia siahajú po bicykli aj pri ceste do práce. Ako si zabezpečiť bicykel pred krádežou a kto uhradí škody, ktoré spôsobíte ako cyklista? 
29.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Ako poistiť bicykel

Kedy za vás platí zdravotné poistenie štát

Štát platí zdravotné poistenie nielen za deti, študentov a dôchodcov. Pozrite si, za ktoré osoby platí zdratovné poistenie štát a kedy si ho musíte platiť sami.
26.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Kedy za vás platí zdravotné poistenie štát
Auto-004

Zákon o PZP sa mení, maximálne limity v rámci škôd a aj pokuty sa plánujú zvýšiť

Zákon o povinnom zmluvnom poistení (PZP) motorových vozidiel opäť čakajú zmeny. Poslanci parlamentu novelu zákona posunuli do druhého čítania.
24.04.2024
Čítať viac o Zákon o PZP sa mení, maximálne limity v rámci škôd a aj pokuty sa plánujú zvýšiť

Vyberáme z banky.sk