Vianoce – sviatky pokoja a kurióznych príhod?

 

Pod stromčekom veľa darčekov, chutná štedrovečerná večera a návštevy rodiny počas sviatkov - takto nejako vyzerajú každoročné Vianoce vo väčšine slovenských rodín. Okrem príjemných vecí spojených s Vianocami nám však štatistiky pripomínajú iné fakty, a to konkrétne nehody, či už klasické, alebo kurióznejšie.

S autom na cestách
Či už sa zaraďujete medzi vodičov skúsených, alebo len príležitostných, mali by ste vedieť, že aj cez Vianoce polícia pracuje a zažíva rôzne nehody. Na Slovensku od roku 2005 nehodovosť (so smrteľnými následkami) klesá, stále však toto číslo nie je na nule.

Všetci sa tešíme na zasnežené Vianoce, treba však pamäť na kvalitu našich ciest a možné riziká. Dobrou poistkou je havarijné poistenie auta. Zaručí, že havarované vozidlo bude opravené, ukradnuté auto bude nahradené, nie však z vášho vrecka. V prípade uzatvoreného havarijného poistenia by sa o všetko mala postarať poisťovňa. Navyše si výšku spoluúčasti pre havarijné poistenie si môžete určiť sami. Havarijné poistenie je výhodným, najmä pre vozidlá do 7 rokov.

Stromček a kapor? Vianočná nutnosť!
Nechávate si zdobenie stromčeku a na posledné dni pred Štedrým večerom? Potom by ste mali vedieť, že trochu riskujete, nie všetky ozdoby, a týka sa to najmä sviečok, musia byť totiž funkčné aj tento rok. Dávajte si pozor najmä na staršie sviečky, alebo tie s informáciou „made in china“. Existuje totiž niekoľko prípadov, kedy práve takéto sviečky urobili z krásneho stromčeka malú vianočnú vatru. V takomto momente je namieste otázka, či máte poistenie domu.

Predmetom takéhoto poistenia je dom ako nehnuteľnosť a k nemu patriace iné stavby. Dom je poistený najmä pre prípad živelného poškodenia ako napríklad požiar, pád stromov, víchrica a iné, ale môže byť poistený aj pre prípad vandalizmu.

Účet ako darček?
Odhliadnuc od kurióznych vianočných nehôd, medzi ktoré určite patrí aj rybacia kostička v krku, obhorené obočie od sviečok, či prejedenie sa vianočnými klobáskami nesmieme zabudnúť ani na podstatu Vianoc - čas strávený s rodinou.

Trendom posledných rokov je potešiť svojich blízkych čo najoriginálnejším darčekom, ktorý by bol praktický a zároveň ich prekvapil. Ak máte doma staršieho školáčika, či stredoškoláka, zaujímavou alternatívou ku klasickým darčekom môže byť sporiaci účet. Finančné prostriedky vložené na sporiacom účte si môžete kedykoľvek vybrať bez akýchkoľvek sankcií, ale treba dávať pozor na to, že to platí iba v prípade sporiacich účtov uzavretých bez výpovednej lehoty. Deti tak postupne naučíte hospodáriť s peniazmi. Aj vďaka tomu sa môžu vyhnúť iným „životným nehodám“.

Vyberáme z poistovne.sk

IMG_2905-R

Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur

Zdravotná poisťovňa Dôvera uzavrela minulý rok so ziskom 19,95 mil. eur. Poisťovňa z tejto sumy presunie 3,99 mil. eur do rezervného fondu, zvyšok poputuje do nerozdeleného zisku minulých rokov.
28.03.2024
Čítať viac o Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur
UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Vyberáme z banky.sk